Mitt namn är Erik Elvmarker. Jag arbetar som fotograf i mitt eget företag, Elvmarkers Fotografi. Redan från ung ålder hade jag ett intresse för design och formgivning. Personligen tror jag att det började vid två års ålder när jag började bygga LEGO och på så sätt kunde uttrycka min kreativitet och fantasi. 
Jag är en boná pöjk från schällta som numera bor i centrala Skara. Till vardags gillar jag fysiska aktiviteter och spännande äventyr! Jag grejar gärna i trädgården eller tar skogspromenader med familj och vänner! 
Utöver min egna firma arbetar jag också som deltidsbrandman i Skara. Jag har alltid tyckt om att få hjälpa andra så när jag fick denna möjlighet 2019 var det ett självklart ja till att testa på! Numera har jag gått klart utbildningarna tagit C-körkort (lastbil/brandbil) och trivs väldigt bra i kombinationen mellan att parera mellan fotograf och brandman!
Jag håller mig till ordspråket att en bild säger mer än 1000 ord, så här är några bilder som beskriver mig! 

Skottland
Skottland
Cypern
Cypern
Bestiger vindkraftverk
Bestiger vindkraftverk
Padlar kajak
Padlar kajak
Njupskär vattenfall
Njupskär vattenfall
Hoppar fallskärm
Hoppar fallskärm
Övning på släckteknik
Övning på släckteknik
Hur blev jag fotograf i mitt egna företag? 
När jag kom upp i tonåren fick jag min första kamera, en GoPro, i födelsedagspresent! Detta blev min följeslagare var jag än var. Tiden gick och jag började gymnasiet, där fick jag möjlighet att fördjupa mig i design, digitala medier, ny teknik och mycket mer!
Efter min student viste jag ganska snabbt att jag ville starta något på egen hand. Så jag bestämde mig för att fördjupa mig i drönare och starta mitt egna företag! Det tog mig ungefär ett halvt år innan jag märkte var den största marknaden var, det var inom fastigheter och arkitekturfotografering. Jag utvecklade mitt företag och vidgade min utröstning för att kunna erbjuda ett mer helhetskoncept inom foto och film. Idag arbetar jag med ny och modern utrustning från företag som Canon, Lumix, DJI, GoPro, Matterport, Apple, Wacom, Lacie, Adobe och fler.
Sedan start, hösten 2017, har jag provat på de flesta områdena inom fotografyrket, numera är jag en del av Svenska fotografers förbund och godkänd Gesäll av Sveriges Hantverksråd inom fotografyrket. Du kan se min profil på Svenska fotografers förbund här eller besöka min portfolio för att kika in mina arbeten och projekt. 
Elvmarkers fotografi 
Back to Top